www.kartelec.com
 
Formula Zero : First race in Amsterdam
 

21/09/08

Source:
http://www.formulazero.nl  
 
 
 
 
 
 
 

"AMSTERDAM, 21 september – Tijdens de autovrije zondag heeft Formula Zero in het kader van de ‘Schoner Vervoer Boulevard’ op de Albert Cuyp in Amsterdam een succesvolle nulemissie demonstratie gegeven. Twee studententeams uit het Formula Zero Championship lieten in aanwezigheid van veel enthousiaste toeschouwers zien dat elektrisch racen op waterstof mogelijk is. "

De Gemeente Amsterdam organiseerde in samenwerking met diverse organisaties de ‘Schoner Vervoer Boulevard’ die als doel had om Amsterdammers te stimuleren kritisch te kijken naar hun eigen autogebruik, informatie te geven over hoe zij schoon en zuinig kunnen rijden en welke alternatieven er voor de auto beschikbaar zijn. Formula Zero legde op de bekende marktstraat een spectaculair circuit neer waarop Greenchoice-Forze van de Technische Universiteit Delft en het Solvay Umicore Zero Emission Racing Team van Groep T uit het Belgische Leuven kwamen in actie.

De gloednieuwe raceklasse, waarbij de elektrische karts geen CO2 uitstoten, trapte eind augustus af in Rotterdam. Zes universiteitenteams uit vijf landen ontwikkelden hun eigen kart en raceten tegen elkaar op een tijdelijk circuit naast de Erasmusbrug. De studenten leren zodoende te werken met waterstof en brandstofceltechnologie. Een technologie die veelbelovend is voor de mobiliteit in de toekomst.

Hoewel de demonstratie niet meetelde voor het kampioenschap, werden de krachten wel gemeten. Het Belgische team klokte een tijd van 11.49 seconde, een fractie sneller dan de TU Delft. De teams vermaakten het toegestroomde publiek niet alleen met pure snelheid. Ook werden er fraaie acties uitgehaald met diverse drifts en het draaien van donuts.

“Het was een zeer succesvolle dag”, concludeerde Godert van Hardenbroek, Managing Director van Formula Zero. “Het was ontzettend druk en ik ben heel blij dat er veel Amsterdammers kwamen kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor schone mobiliteit. Het was opwindend om de nulemissie Formula Zero-karts over de Albert Cuyp te zien scheuren, zonder stank en lawaai midden in de stad. En het was mooi om studenten aan hun eigen toekomst te zien sleutelen. Verder hebben wij bewondering op de manier waarop de Gemeente Amsterdam zich inzet voor onze gemeenschappelijke toekomst.”

 
 
 
 
 
  For more information, please visit : www.formulazero.nl